onlinecontactlenzen.nl logo

Hardelenzen

Informatie overgenomen van de site: www.contactalook.nl

Harde zuurstofdoorlatende contactlenzen (O2 hard) zijn er in zeer vele uitvoeringen, materialen en soorten. Dat maakt ze in principe geschikt voor bijna alle ogen. Bij kinderen, hogere cylindersterktes en onregelmatige oogoppervlakken zijn ze in principe de eerste keuze. Natuurlijk zijn ze ook geschikt voor mensen die niet in deze categorie vallen.

De voordelen van O2 harde lenzen:

- Lange levensduur van 2 tot 6 jaar
- Vaak de best mogelijke gezichtsscherpte
- Zeer geschikt voor onregelmatige oogoppervlakken zoals bij keratoconus of bij een (deels) mislukte laseroperatie.
- Ze remmen bij bijziendheid de sterktetoename van de ogen. Bij zachte lenzen of bij een bril neemt de bijziendheid normaler wijze verhoudingsgewijze sneller toe.
- Het is de veiligste soort contactlens
- Ze zijn eenvoudig en goedkoop in onderhoud

De nadelen van O2 harde lenzen:
- De gewenning duurt 2 tot 3 weken. Ter vergelijk: de gewenning aan zachte lenzen duurt meestal maar enkele uren tot dagen.
- De lenzen zijn minder geschikt onder stoffige omstandigheden en bij ruwe sporten

Materialen O2 hard:
Er zijn werkelijk tientallen soorten materialen te verkrijgen; om het niet te ingewikkeld te maken hebben we die in 2 categorieën ingedeeld. de standaard zuurstofdoorlatende lenzen (standaard O2 hard) en de hoog zuurstofdoorlatende lenzen (hoog O2 hard). De optometrist bekijkt en bespreekt samen met u welk materiaal voor u het meest geschikt is.
- Standaard O2 harde lenzen hebben een wat langere levensduur: 3 tot 5 jaar en zijn wat eenvoudiger in onderhoud. Ze zijn een prima eerste keuze.
- Hoog O2 harde lenzen laten zoals de naam al zegt nog meer zuurstof door. Daardoor wennen ze wat sneller en zijn ze geschikter voor mensen die wat gevoeliger ogen hebben en voor mensen die vaak verblijven in ruimtes met een drogere lucht. Het nadeel van deze lenzen is dat ze wat meer onderhoud vergen en dat de levensduur wat beperkter is: 1 tot 3 jaar.

Speciale O2 harde lenzen:
- Cylindrische O2 harde lenzen. In de meeste gevallen wordt de eventueel aanwezige cylindersterkte door een normale O2 harde lens probleemloos gecorrigeerd. Als de cylindersterkte echter wat te hoog is: ± vanaf cylindersterktes van 3.00 dioptrie, dan zijn vaak speciale cylindrische lenzen nodig. Deze lenzen hebben aan de binnenzijde horizontaal een andere kromming dan verticaal en passen daardoor perfect op een oog met cylindersterkte.
- Multifocale lenzen. Deze lenzen hebben zowel een veraf als een leessterkte en zijn bedoeld voor diegenen die liever geen leesbril willen. Zo vanaf de 45 jarige leeftijd neemt het leesvermogen meestal zodanig af dat er een aparte leesbril over de contactlenzen nodig is. Met multifocale lenzen kunt u zonder extra hulpmiddel weer prima zien op alle afstanden.

Double-Flex Lenzen
De nieuwe generatie harde zuurstofdoorlatende contactlenzen

Door een revolutionair nieuw contactlensontwerp, mogelijk gemaakt door vernieuwende technologie is de harde zuurstofdoorlatende lens (O2 hard) verbeterd.
De Double-Flex contactlens is zo ontworpen dat het draagcomfort vergroot is, de kans op verliezen veel kleiner is en de stofgevoeligheid aanzienlijk is afgenomen.
Omdat de voordelen van de bestaande O2 harde lenzen behouden blijven, is deze nieuwe lens een logische eerste keuze wanneer u gaat beginnen met lenzen of wanneer u aan nieuwe lenzen toe bent.

Om die grote voordelen te kunnen geven hebben de nieuwe Double-Flex lenzen een paar speciale kenmerken:
Ze hebben een extra grote diameter: ± 11 mm. (een "normaal" ontwerp heeft een diameter van ongeveer 9,5 mm.)
Er is een speciale zone aan de binnenzijde van de lens gemaakt om de hoeveelheid vocht onder de lens extra te vehogen
Er wordt gebruik gemaakt van een zeer hoog zuurstofdoorlatend materiaal

De Double-Flex lenzen zijn speciaal geschikt voor:
- Iedereen die de hoogste eisen stelt aan maximale en stabiele gezichtsscherpte
- Jonge mensen die zich zorgen maken over het slechter worden van hun ogen
- Dragers van zachte lenzen of "gewone" O2 harde lenzen waarbij tolerantie- of gezichtsscherpteproblemen optreden

 


 info@onlinecontactlenzen.nl

 

Meest gebruikte termen: contactlenzen bestellen
contactlenzen kopen
contactlenzen
contaclenzen
contact lenzen
contact lens
contactlens
contactlenzen vergelijken
contactlenzen vergelijking
contactlenzen vergelijker
contactlenzen aanschaffen
contactlenzen winkels
lenzen kopen
lenzen winkels
lenzen sites
contactlens kopen
koop contactlenzen
bestel contactlenzen