onlinecontactlenzen.nl logo

Multifocale lenzen

Informatie overgenomen van de site: www.contactalook.nl

Verzien en lezen in één lens
Multifocale contactlenzen hebben zowel een veraf- als een leessterkte en zijn daardoor geschikt voor mensen die met alleen hun afstandslenzen op niet meer goed kunnen lezen. Zo rond het 40ste tot 45ste levens jaar krijgen de meeste mensen moeite om goed te kunnen zien op korte afstand. Dit verschijnsel heet in vaktermen: presbyopie.

Het mooie aan de nieuwe multifocale lenzen is dat ze wel het voordeel hebben van de langzaam toenemende leessterkte, maar niet het nadeel van de beeldvervorming zoals die ontstaat met de bril. Dit betekent dus: geen scheve lijnen en geen problemen met bijvoorbeeld trappen en drempels. Voor de meeste mensen zijn de lenzen uitermate geschikt. Ook voor mensen die geen afstandsterkte nodig hebben. 

Multifocale lenzen zijn er in een harde zuurstofdoorlatende en in een zachte uitvoering. Welke het meest voor u geschikt is hangt af van de ogen en persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.
Een uitgebreide proefpassing die 1 tot 2 uur in beslag neemt is geheel vrijblijvend. Mocht u tot aanschaf overgaan en toch niet tevreden zijn met de lenzen, dan krijgt u binnen 3 maanden de aanschafkosten terug, mits u een annuleringscertificaat hebt afgesloten.

De mogelijkheden:

Zachte multifocale lenzen
Zachte multifocale lenzen zijn het meest geschikt wanneer u nog nooit eerder lenzen heeft gedragen. Ze wennen erg snel en zijn zeer comfortabel. Daarnaast zijn ze ook geschikt in wat ruwere en stoffige omstandigheden. Er zijn twee mogelijkheden:
- Multifocale maandlenzen
Het maandelijks vervangen van zachte contactlenzen is zeer comfortabel en veilig.
Bij iedere halfjaarlijkse controle liggen er zes paar lenzen en vloeistof voor u klaar.
Er zijn diverse verschillende merken en uitvoeringen leverbaar waardoor de kans op succes erg groot is.
- Duurzame multifocale zachte lenzen
Dit zijn kwaliteitslenzen met een hoog comfort die gemiddeld 9 tot 15 maanden meegaan.
In een aantal gevallen is dit type lenzen wat betreft pasvorm en/ of gezichtsscherpte beter dan de maandlenzen. Daarnaast zijn ze nog beter hanteerbaar.

Harde multifocale lenzen
Harde zuurstofdoorlatende multifocale lenzen hebben het voordeel van een relatief lange levensduur (2 tot 5 jaar) en een hoge optische zuiverheid. Zij zijn het meest geschikt voor mensen die al jaren harde lenzen dragen. De nieuwe generatie multifocale harde lenzen zijn van dezelfde dikte en grootte als normale harde lenzen en daardoor makkelijk om aan te wennen.

 


 info@onlinecontactlenzen.nl

 

Meest gebruikte termen: contactlenzen bestellen
contactlenzen kopen
contactlenzen
contaclenzen
contact lenzen
contact lens
contactlens
contactlenzen vergelijken
contactlenzen vergelijking
contactlenzen vergelijker
contactlenzen aanschaffen
contactlenzen winkels
lenzen kopen
lenzen winkels
lenzen sites
contactlens kopen
koop contactlenzen
bestel contactlenzen