onlinecontactlenzen.nl logo

Contactlens vloeistoffen

Informatie overgenomen van de site: www.contactalook.nl

Het wordt nog wel eens onderschat, maar het gebruik van de juiste contactlensvloeistoffen is essentieel bij het met plezier dragen van uw contactlenzen. Bij het gebruiken van, voor het oog of de contactlens ongeschikte vloeistoffen, kunnen er allerlei lastige problemen ontstaan die er soms toe kunnen leiden dat gestopt moet worden met het dragen van de lenzen.

Enkele voorbeelden van die problemen zijn: branderigheid, jeuk, een droog gevoel, zanderigheid, wazig zicht, rode ogen, irritatie en allergische reacties. Een belangrijk deel van ons werk is om u goed te adviseren over de voor u en uw lenzen meest geschikte vloeistoffen om deze problemen te voorkomen en/ of op te lossen.

Het traanvocht van de ogen bevat onder andere eiwitten en vetten. Wanneer een contactlens na een dag dragen uit het oog gehaald wordt, moeten deze traanvochtbestanddelen goed verwijderd worden. Daarnaast is het van belang dat de lenzen iedere dag gedesinfecteerd worden en dat ze vochtig gehouden worden (zachte lenzen gaan kapot als ze uitdrogen). Deze aspecten zijn van groot belang om eerder genoemde problemen te voorkomen, zodat u uw contactlenzen met plezier kunt dragen.

Wat het verhaal een stuk ingewikkelder maakt, is het feit dat er op dit moment heel erg veel verschillende soorten en merken vloeistoffen in de handel zijn. Sommige lijken op het oog alleen te verschillen in prijs, maar de ene vloeistof is de andere niet. Contactlensvloeistoffen kunnen van elkaar verschillen in: werkingswijze, viscositeit, PH-waarde, steriliteit, wijze van verpakking, reinigend bestanddeel, desinfecterende werking en conserveermiddel.

Bij een vloeistof die meteen branderig aanvoelt bij het opzetten van de lenzen is het vrij simpel: die vloeistof is duidelijk niet geschikt. Anders is het bij problemen die pas na langere tijd optreden. Dit kan dan bijvoorbeeld zijn omdat de reinigende werking van de vloeistof onvoldoende is, waardoor het lensoppervlak minder glad wordt en de lens over het oog gaat schuren. Dit probleem treedt het meeste op bij de zogenaamde alles-in-een vloeistoffen. Deze vloeistoffen zijn erg verleidelijk omdat ze zo gemakkelijk in het gebruik zijn, maar ze hebben maar een beperkte reinigende waarde. Daardoor zijn ze niet geschikt voor de duurzame typen contactlenzen en voor personen met een ongunstige traanvochtsamenstelling.

Een ander voorbeeld is het feit dat iemand na verloop van tijd een allergie kan opbouwen voor een bepaald bestanddeel van de vloeistof. Meestal is het gebruikte conserveermiddel hier de boosdoener. Om dit laatste probleem op te lossen kan het nodig zijn om een vloeistof met een ander conserveermiddel te gebruiken. Ook zijn er speciale vloeistoffen in de handel zonder conserveermiddel.

Naast de vloeistof is hygiëne van groot belang. Was daarom ook altijd goed uw handen voordat u uw lenzen en ogen aanraakt. Zorg er ook altijd voor dat uw lenshouder schoon is, en vervang hem regelmatig.


 info@onlinecontactlenzen.nl

 

Meest gebruikte termen: contactlenzen bestellen
contactlenzen kopen
contactlenzen
contaclenzen
contact lenzen
contact lens
contactlens
contactlenzen vergelijken
contactlenzen vergelijking
contactlenzen vergelijker
contactlenzen aanschaffen
contactlenzen winkels
lenzen kopen
lenzen winkels
lenzen sites
contactlens kopen
koop contactlenzen
bestel contactlenzen