Zachte lenzen


Informatie overgenomen van de site: www.contactalook.nl


Zachte lenzen worden gemaakt van een zeer flexibel kunststof dat zuurstof doorlaat en water opneemt. De grote voordelen:

- Zeer comfortabel
- Nauwelijks gewenning nodig
- Geschikt onder ruwe en stoffige omstandigheden


De Hydrogel lens
Nooit meer droge ogen!


Er is een geheel nieuw type zachte contactlens leverbaar. Na tien jaar intensieve research is men er in geslaagd een zachte lens te ontwikkelen die ongeveer 5 maal zoveel zuurstof doorlaat dan alle tot nu toe bestaande zachte lenzen.
Het bijzondere van dit materiaal is, dat men een unieke combinatie heeft kunnen vinden tussen siliconen, dat zeer veel zuurstof doorlaat, en hydrogel voor uitzonderlijk vloeistoftransport.


De nieuwe Hydrogel lenzen zijn zo comfortabel dat je vergeet dat je ze in hebt. Door de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid en de unieke vochtvasthoudende capaciteit blijven uw ogen witter en gezonder.
Ook het droger worden van de ogen in de loop van de dag hoort bij Hydrogel lenzen vaak tot de verleden tijd.

Hydrogel lenzen zijn er in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van het merk worden de lenzen maandelijks of iedere twee weken vervangen. Ook bestaat er een uitvoering die dag en nacht gedragen kan worden.

Biolenzen

Ook de al wat langer bestaande Bio maandlenzen zijn een uitstekende eerste keuze. Deze lenzen zijn gemaakt van een speciaal biocompatibel (=lichaamseigen) materiaal:
PhosphorylCholine, ofwel PC. Dit PC is van nature aanwezig in elke cel van ons lichaam en dus ook in de cellen van onze ogen. De ogen accepteren de lenzen daarom alsof het lichaamseigen materiaal is. In praktijk betekent dit, dat het materiaal veel beter vocht vasthoudt dan andere lensmaterialen en daardoor ook veel constanter zuurstof doorlaat.

Daglenzen

Zeer populaire zijn tegenwoordig de daglenzen. Deze worden dagelijks vervangen en hebben geen onderhoud en vloeistof nodig. Dat is niet alleen zeer handig, maar ook erg comfortabel, veilig en hygienisch. Mede doordat u geen vloeistof nodig heeft, valt de prijs van deze lenzen erg mee. Ze zijn ook ideaal om af te wisselen met een bril of een ander type contactlenzen; bijvoorbeeld tijdens uw vakantie.

Zachte lenzen in het algemeen

Het feit dat zachte lenzen water opnemen is een van de redenen dat ze zo comfortabel en zacht zijn. Het is echter meteen ook het nadeel van dit type contactlenzen. Ze nemen na verloop van tijd namelijk ook vuil en traanvocht bestanddelen zoals eiwitten en vetten op. Daardoor neemt de helderheid, het comfort en de zuurstofdoorlaatbaarheid langzaam af. Zowel in verband met het comfort als uit veiligheidsoverwegingen is het om die reden naast een goede hygiene en een goede verzorging belangrijk dat zachte lenzen op tijd vervangen worden. Op tijd is in dit geval een relatief begrip en kan voor iedereen verschillend zijn; afhankelijk van onder andere de traanvochtsamenstelling, het soort zachte contactlens en de soort vloeistof die gebruikt wordt.

Tegenwoordig zijn de zogenaamde snelvervangingslenzen zoals maandlenzen en daglenzen om bovenstaande redenen de eerste keuze. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde duurzame zachte lenzen die een zeer hoge kwaliteit hebben en in zeer veel verschillende uitvoeringen leverbaar zijn.

Zachte lenzen zijn in bijna alle sterktes leverbaar. Ook met cylindersterkte en in een multifocale uitvoering die zowel een veraf als een nabij sterkte hebben.

free hit counters