Contactlenzen op elkaar. Hoe krijg ik ze los?

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Als je contactlenzen aan elkaar vastzitten, kan dit frustrerend zijn. Volg deze stappen om ze voorzichtig los te maken zonder ze te beschadigen:

  1. Was je handen: Zorg ervoor dat je handen schoon en droog zijn voordat je de contactlenzen aanraakt. Gebruik een milde zeep zonder parfum of olie en droog je handen met een pluisvrije handdoek.
  2. Bevochtig de lenzen: Voeg een paar druppels van een geschikte contactlensvloeistof toe aan de lenzen. Dit kan helpen om de lenzen van elkaar te scheiden en voorkomt dat ze uitdrogen.
  3. Gebruik je vingertoppen: Gebruik de toppen van je wijsvinger en duim om de lenzen voorzichtig van elkaar te scheiden. Oefen geen overmatige druk uit om te voorkomen dat je de lenzen beschadigt. Probeer de randen van de lenzen vast te pakken en ze voorzichtig uit elkaar te trekken.
  4. Wees geduldig: Neem de tijd en wees geduldig bij het losmaken van de lenzen. Als ze niet meteen loskomen, probeer dan opnieuw wat contactlensvloeistof toe te voegen en geef ze wat tijd om los te weken.
  5. Inspecteer de lenzen: Controleer de lenzen zorgvuldig op eventuele beschadigingen of scheurtjes nadat je ze van elkaar hebt gescheiden. Als je merkt dat een lens beschadigd is, gebruik deze dan niet en vervang deze door een nieuwe.

Als je problemen blijft ondervinden bij het losmaken van de contactlenzen of als je je zorgen maakt over mogelijke beschadigingen, neem dan contact op met je opticien of oogarts voor advies.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

  • Contactlens Expert: Hallo ik ben de Contactlenzen Bot van Onlinecontactlenzen.nl. ik weet alles over contactlenzen dus stel mij uw vraag

aan het typen ...
Online Contactlenzen
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken