Contactlenzen voor sporters: de beste keuze voor actieve mensen

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Wat zijn de beste contactlenzen voor sporters?

De beste keuze voor contactlenzen bij sporters hangt af van de soort sport en individuele voorkeuren, maar daglenzen zoals 1-Day Acuvue Moist en Dailies AquaComfort Plus zijn populaire opties vanwege hun comfort en gemak.

1 Day Acuvue Moist
Dailies AquaComfort Plus

Introductie: contactlenzen en sport

Als je een actieve levensstijl hebt en regelmatig aan sport doet, heb je waarschijnlijk al nagedacht over de beste opties voor je ogen. Contactlenzen voor sporters zijn een uitstekende keuze, omdat ze comfortabeler en praktischer zijn dan een bril. Deze blogpost belicht de voordelen van het dragen van contactlenzen tijdens het sporten, de beste soorten lenzen voor verschillende sporten en enkele tips om rekening mee te houden bij het dragen van contactlenzen tijdens het sporten. Laten we beginnen!

Voordelen van contactlenzen voor sporters

Er zijn verschillende redenen waarom contactlenzen een betere keuze zijn voor sporters dan een bril:

 1. Beter gezichtsveld: Contactlenzen bieden een breder gezichtsveld dan een bril, waardoor je meer van je omgeving kunt zien en sneller kunt reageren op wat er om je heen gebeurt.
 2. Geen beslagen of natte glazen: Een veelvoorkomend probleem bij het dragen van een bril tijdens het sporten is dat de glazen beslaan of nat worden door zweet of regen, wat het zicht belemmert. Met contactlenzen heb je hier geen last van.
 3. Minder kans op letsel: Een bril kan breken of beschadigd raken tijdens het sporten, wat kan leiden tot oogletsel. Contactlenzen elimineren dit risico.
 4. Compatibel met sportuitrusting: Veel sporten vereisen het dragen van helmen, maskers of andere beschermende uitrusting die mogelijk niet goed past bij een bril. Contactlenzen zijn hierbij geen belemmering.
 5. Comfort: Contactlenzen kunnen comfortabeler zijn dan een bril, vooral tijdens intensieve lichamelijke activiteit.
 6. Stabiliteit: In tegenstelling tot een bril, die kan afzakken of verschuiven tijdens het sporten, blijven contactlenzen stabiel op je ogen zitten, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het aanpassen van je bril tijdens het sporten.
 7. UV-bescherming: Sommige contactlenzen, zoals 1-Day Acuvue Moist, bieden ingebouwde UV-bescherming om je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen tijdens het sporten in de buitenlucht.

De beste soorten lenzen voor verschillende sporten

Er zijn verschillende soorten contactlenzen beschikbaar, en de beste keuze hangt af van de sport die je beoefent en je persoonlijke voorkeuren. Enkele populaire opties zijn:

Sport-specifieke aanbevelingen

Afhankelijk van de sport die je beoefent, kunnen sommige lenzen beter geschikt zijn dan andere. Hier zijn enkele aanbevelingen voor verschillende sporten:

 • Zwemmen en watersporten: Hoewel het dragen van contactlenzen tijdens het zwemmen over het algemeen wordt afgeraden vanwege het risico op infecties, zijn daglenzen zoals Dailies AquaComfort Plus een betere optie voor watersporten, omdat ze na gebruik kunnen worden weggegooid. Draag altijd een waterdichte zwembril om je ogen en lenzen te beschermen.
 • Balsporten en contactsporten: Voor sporten waarbij oogbescherming cruciaal is, zoals voetbal, basketbal of rugby, zijn daglenzen of siliconen hydrogel lenzen aanbevolen vanwege hun comfort en ademend vermogen. Draag een sportbril of helm met een gezichtsmasker voor extra bescherming.
 • Fietsen en hardlopen: Daglenzen en siliconen hydrogel lenzen zijn beide geschikt voor fietsen en hardlopen vanwege hun comfort en ademend vermogen. Overweeg lenzen met UV-bescherming, zoals 1-Day Acuvue Moist, voor buitensporten.
 • Golf en tennis: Voor sporten die precisie en een uitstekend gezichtsvermogen vereisen, zijn multifocale of torische lenzen mogelijk de beste keuze, afhankelijk van je behoeften.
contactlenzen voor sporters

Tips voor het dragen van contactlenzen tijdens het sporten

Om het meeste uit je contactlenzen te halen tijdens het sporten, houd rekening met de volgende tips:

 1. Draag een sportbril: Hoewel contactlenzen je ogen niet beschermen tegen impact, kunnen ze wel worden gedragen met een sportbril voor extra bescherming.
 2. Houd reserve lenzen bij de hand: Als je daglenzen draagt, is het verstandig om altijd een extra paar bij je te hebben voor het geval er een lens uitvalt of beschadigd raakt.
 3. Gebruik oogdruppels: Oogdruppels kunnen helpen om je ogen gehydrateerd en comfortabel te houden tijdens het sporten, vooral bij langdurige activiteiten.
 4. Draag waterdichte make-up: Als je make-up draagt tijdens het sporten, kies dan voor waterdichte producten om te voorkomen dat ze in je ogen komen en je lenzen irriteren.
 5. Volg de juiste hygiëne: Zorg ervoor dat je je handen goed wast voordat je je lenzen in- of uitdoet en volg de aanbevelingen van je opticien voor het schoonmaken en bewaren van je lenzen.
 6. Raadpleeg een professional: Als je twijfelt over welke contactlenzen het beste zijn voor jouw specifieke sport of activiteit, raadpleeg dan een opticien of oogarts voor advies en aanbevelingen op basis van je individuele behoeften en ooggezondheid.
 7. Pas je contactlensschema aan: Afhankelijk van je activiteitsniveau en de duur van je trainingssessies, kan het nodig zijn om je contactlensschema aan te passen. Overweeg bijvoorbeeld om je lenzen voor en na het sporten te vervangen als je langere tijd actief bent.
 8. Bescherm je ogen tegen de zon: Draag een zonnebril met UV-bescherming of een pet met klep om je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen tijdens het sporten in de buitenlucht.
 9. Let op tekenen van ongemak of irritatie: Als je tijdens of na het sporten roodheid, pijn, jeuk of andere symptomen van irritatie ervaart, verwijder dan je contactlenzen en raadpleeg je opticien of oogarts.
 10. Leer hoe je met onverwachte situaties omgaat: Zorg ervoor dat je weet wat je moet doen als je contactlens uitvalt of verschuift tijdens het sporten. Oefen het opnieuw plaatsen van je lens en bewaar altijd een reservepaar en lenzenvloeistof bij de hand.

Conclusie: kies de juiste lenzen voor jouw actieve levensstijl

Contactlenzen zijn een uitstekende keuze voor sporters vanwege hun comfort, gemak en betere zicht. Afhankelijk van je sport en voorkeuren, zijn er verschillende soorten lenzen beschikbaar, zoals daglenzen, siliconen hydrogel lenzen en torische of multifocale lenzen. Door rekening te houden met de tips in dit artikel, kun je de juiste contactlenzen kiezen voor jouw actieve levensstijl. Bezoek OnlineContactlenzen.nl en hun contactlenzen online winkel om de perfecte lenzen te vinden voor jouw sportieve behoeften.

Voor meer informatie over contactlenzen, ooggezondheid en sport, bekijk de volgende blogposts en productpagina’s op OnlineContactlenzen.nl:

Ontdek het brede assortiment contactlenzen van topmerken zoals Alcon, Soflens, Biomedics, Acuvue, Clariti, Proclear, Biotrue, Focus Dailies, MyDay, en Ultra in de OnlineContactlenzen.nl shop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 • Contactlens Expert: Hallo ik ben de Contactlenzen Bot van Onlinecontactlenzen.nl. ik weet alles over contactlenzen dus stel mij uw vraag

aan het typen ...
Online Contactlenzen
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken