Hulp met voorschrift

Hoe interpreteer ik mijn contactlenzenvoorschrift?

Een contactlenzenvoorschrift stelt je in staat om de juiste lenzen te kopen die afgestemd zijn op jouw unieke oogvereisten. Dit wordt bepaald door een opticien na het uitvoeren van een oogtest. Om online contactlenzen te kopen bij winkels zoals contactlenzen online winkel, is het essentieel om je voorschrift goed te begrijpen. Hier leggen we uit hoe je je voorschrift leest en wat de verschillende specificaties betekenen.

Hoe lees ik mijn contactlenzenvoorschrift?

Je voorschrift is te vinden op het papier dat je van je opticien hebt ontvangen, of aan de zijkant van je contactlensdoos. Een typisch voorschrift bevat de volgende specificaties: basiscurve, diameter, sterkte, en mogelijk cilinder, as en additie voor astigmatisme en presbyopie.

Wat betekenen de specificaties op mijn voorschrift?

  1. Basiscurve (BC): Dit geeft de kromming van de lens weer die overeenkomt met de achterkant van je hoornvlies. De basiscurve wordt meestal weergegeven in millimeters of met de termen: plat, medium, steil.
  2. Diameter (DIA): De diameter van de lens wordt ook weergegeven in millimeters en verwijst naar de grootte van de lens.
  3. Sterkte of sfeer (PWR/SPH): Dit getal geeft aan of je bijziend of verziend bent en de mate van correctie die je nodig hebt. Een plusteken (+) duidt op verziendheid, terwijl een minteken (-) bijziendheid aangeeft. Het getal zelf varieert per stappen van 0,25.

Voor mensen met astigmatisme bevat het voorschrift ook:

  1. Cilinder (CYL): Dit is altijd een negatief getal in stappen van 0,25 en geeft de extra correctie aan die nodig is voor astigmatisme.
  2. As (AX): Dit getal geeft de hoek van de correctie aan die nodig is om scherp te zien en ligt altijd tussen 0 en 180 graden.

Voor mensen met presbyopie (ouderdomsverziendheid) bevat het voorschrift:

  1. Additie (ADD): Dit getal geeft de benodigde correctie aan voor dichtbij scherp zien en varieert tussen 0,50 en 3,00 of wordt aangeduid met hoog, medium en laag.
  2. Dominantie: Bij multifocale of varifocale lenzen wordt er onderscheid gemaakt tussen een dominant (D) en niet-dominant (N) oog.

Bij het kiezen van de juiste contactlenzen is het belangrijk om te overwegen welk type lens het beste bij je past. Bij OnlineContactlenzen.nl bieden we een breed scala aan merken en soorten lenzen, zoals Alcon, Soflens, Biomedics, Acuvue, Clariti, Proclear, Biotrue, Focus Dailies, MyDay, en Ultra. Onze website scant het internet voortdurend voor de beste prijzen voor contactlenzen, zodat je verzekerd bent van een goede deal.

Voordat je contactlenzen online koopt, is het essentieel om je voorschrift goed te begrijpen en de juiste specificaties te kiezen. Neem contact op met je opticien als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het lezen van je voorschrift.

  • Contactlens Expert: Hallo ik ben de Contactlenzen Bot van Onlinecontactlenzen.nl. ik weet alles over contactlenzen dus stel mij uw vraag

aan het typen ...
Online Contactlenzen
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken