Siliconen Hydrogel Contactlenzen: Wat Je Moet Weten

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Introductie: Siliconen Hydrogel Contactlenzen

Siliconen hydrogel contactlenzen zijn revolutionaire lenzen die de contactlenzenwereld hebben veranderd. Ze bieden verbeterd comfort en ademend vermogen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel contactlensdragers. In deze blogpost bespreken we wat siliconen hydrogel contactlenzen zijn, de voordelen die ze bieden, en veelvoorkomende vragen omtrent het dragen van deze geavanceerde lenzen. Laten we beginnen!

Wat zijn siliconen hydrogel contactlenzen?

Siliconen hydrogel contactlenzen zijn een type zachte contactlens die zowel siliconen als hydrogel materialen combineert, wat resulteert in verhoogde zuurstofdoorlaatbaarheid, verminderde uitdroging en verbeterd comfort voor contactlensdragers.

Wat Zijn Siliconen Hydrogel Contactlenzen?

Zoals eerder vermeld in onze Google Featured Snippet, zijn siliconen hydrogel contactlenzen een type zachte contactlens die zowel siliconen als hydrogel materialen combineert. Dit resulteert in verhoogde zuurstofdoorlaatbaarheid, verminderde uitdroging, en verbeterd comfort voor contactlensdragers. Ze werden geïntroduceerd in de vroege 21e eeuw en hebben sindsdien de norm bepaald voor contactlenzen technologie.

Siliconen hydrogel lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende merken zoals Alcon, SofLens, BioMedics, Acuvue, Clariti, Proclear, Biotrue, Focus Dailies, MyDay, en Ultra.

siliconen hydrogel contactlenzen
siliconen hydrogel contactlenzen

Voordelen van Siliconen Hydrogel Lenzen

Er zijn verschillende voordelen van het dragen van siliconen hydrogel contactlenzen, waaronder:

 1. Verhoogde zuurstofdoorlaatbaarheid: Door het gebruik van siliconen in plaats van water in de lens, kunnen meer zuurstofmoleculen door de lens naar het oog stromen, wat resulteert in gezondere ogen en een verminderd risico op complicaties zoals corneale zuurstofgebrek.
 2. Verminderde uitdroging: Siliconen hydrogel lenzen zorgen voor betere vochtretentie, waardoor uitdroging van het oog wordt verminderd en het draagcomfort wordt verbeterd.
 3. Verlengde draagtijd: Dankzij de betere zuurstofdoorlaatbaarheid en vochtbalans kunnen de lenzen langer gedragen worden zonder ongemak, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een drukke levensstijl of voor degenen die hun lenzen langere tijd willen dragen.
 4. Comfort: Met de geavanceerde materialen en technologie die gebruikt wordt in siliconen hydrogel lenzen, ervaren veel contactlensdragers een verbeterd comfort in vergelijking met traditionele hydrogel lenzen. Dit kan helpen bij het verminderen van het aantal lens gerelateerde problemen zoals droge ogen en irritatie.

Extra Voordelen van Siliconen Hydrogel Lenzen

Naast de eerder genoemde voordelen van siliconen hydrogel contactlenzen, zijn er nog meer voordelen die deze geavanceerde lenzen kunnen bieden:

 1. Betere gezichtsscherpte: Door de verbeterde zuurstofdoorlaatbaarheid van siliconen hydrogel lenzen, kunnen sommige mensen een betere gezichtsscherpte ervaren in vergelijking met traditionele hydrogel lenzen. Dit komt omdat een goede zuurstoftoevoer naar het hoornvlies essentieel is voor een helder zicht.
 2. Minder opbouw van afzettingen: Siliconen hydrogel lenzen zijn minder gevoelig voor de opbouw van eiwitten en andere afzettingen, wat kan leiden tot een helderder zicht en minder irritatie gedurende de dag.
 3. Veiliger voor langdurig dragen: Aangezien siliconen hydrogel lenzen beter ademend zijn en een verbeterde vochtbalans hebben, kunnen ze veiliger zijn voor langdurig dragen. Dit vermindert het risico op infecties en complicaties die kunnen ontstaan bij het dragen van traditionele hydrogel lenzen.

Hoe Zorg Je voor Siliconen Hydrogel Contactlenzen?

Hoewel siliconen hydrogel lenzen geavanceerdere materialen en technologieën bevatten, is de zorg voor deze lenzen vergelijkbaar met die voor traditionele hydrogel lenzen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je siliconen hydrogel contactlenzen schoon en comfortabel blijven:

 1. Reinig en desinfecteer dagelijks: Gebruik een geschikte lensreinigingsoplossing om je lenzen dagelijks te reinigen en te desinfecteren. Volg de aanbevelingen van je opticien en de fabrikant van de lensreinigingsoplossing.
 2. Vervang de lenzenvloeistof dagelijks: Gooi de oude lenzenvloeistof in je lenshouder weg en vervang deze door verse lenzenvloeistof elke keer dat je je lenzen uitdoet en opbergt.
 3. Vermijd contact met water: Draag geen contactlenzen tijdens het zwemmen of onder de douche, omdat water bacteriën kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je ogen.
 4. Vervang je lenzen volgens het voorgeschreven schema: Of je nu daglenzen of maandlenzen draagt, zorg ervoor dat je ze regelmatig vervangt volgens het voorgeschreven schema van je opticien.
 5. Plan regelmatige oogcontroles: Regelmatige oogcontroles zijn essentieel om de gezondheid van je ogen en de juiste pasvorm van je contactlenzen te garanderen.

Voor meer informatie over het zorgen voor je contactlenzen, lees onze blogposts over reizen met contactlenzen en de houdbaarheid van contactlenzen.

Siliconen Hydrogel Lenzen & Het Milieu

Naast de gezondheidsvoordelen en het comfort dat siliconen hydrogel lenzen bieden, kan je je afvragen hoe ze het milieu beïnvloeden. Contactlenzen, inclusief siliconen hydrogel lenzen, kunnen een impact hebben op het milieu wanneer ze niet correct worden weggegooid.

Om de milieu-impact van je contactlenzen te minimaliseren, kun je het volgende doen:

 1. Gooi lenzen niet door het toilet of de gootsteen: Spoel je contactlenzen niet door het toilet of de gootsteen, omdat dit bijdraagt aan microplasticvervuiling in waterwegen. Gooi je lenzen in plaats daarvan weg in een prullenbak.
 2. Recycle je contactlensverpakkingen: Veel contactlensverpakkingen kunnen worden gerecycled, zoals blisterverpakkingen en lenscontainers. Raadpleeg je lokale recyclingvoorschriften om te bepalen hoe je deze materialen op de juiste manier kunt recyclen. Lees onze blogpost over het recyclen van contactlenzen voor meer informatie.
 3. Kies voor herbruikbare lenshouders: Overweeg om een herbruikbare lenshouder te gebruiken in plaats van wegwerphouders om afval te verminderen.

Combineren van Siliconen Hydrogel Lenzen met Andere Oogzorgbehoeften

Aangezien siliconen hydrogel lenzen een uitstekende zuurstofdoorlaatbaarheid en comfort bieden, kunnen ze gemakkelijk worden gecombineerd met andere oogzorgbehoeften. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Contactlenzen en make-up: Siliconen hydrogel lenzen zijn geschikt voor mensen die make-up dragen, omdat ze minder vatbaar zijn voor de opbouw van afzettingen. Lees onze blogpost over contactlenzen en make-up voor tips over hoe je je lenzen en make-up veilig kunt combineren.
 2. Contactlenzen voor sporters: Sporters kunnen profiteren van het dragen van siliconen hydrogel lenzen, omdat ze beter ademen en comfortabeler zijn tijdens fysieke activiteiten. Lees onze blogpost over contactlenzen voor sporters voor meer informatie.
 3. Contactlenzen voor kinderen: Siliconen hydrogel lenzen zijn ook geschikt voor kinderen, omdat ze meer zuurstof doorlaten en comfortabeler zijn om te dragen. Lees onze blogpost over contactlenzen voor kinderen voor meer informatie over het kiezen van de juiste lenzen voor je kind.

Conclusie: Siliconen Hydrogel Lenzen Voor Optimaal Comfort en Gezondheid

Siliconen hydrogel contactlenzen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en gezonde contactlens. Met hun verhoogde zuurstofdoorlaatbaarheid, verminderde uitdroging, en geavanceerde technologie, bieden ze tal van voordelen voor zowel nieuwe als ervaren contactlensdragers.

Bezoek onze contactlenzen online winkel voor een breed scala aan siliconen hydrogel lenzen van topmerken zoals Alcon, SofLens, BioMedics, Acuvue, Clariti, Proclear, Biotrue, Focus Dailies, MyDay, en Ultra. Daarnaast biedt onze website voortdurend de beste prijzen voor contactlenzen door het internet te scannen.

Neem contact op met je opticien voor een consult en passende aanbevelingen om de overstap naar siliconen hydrogel contactlenzen te maken, en geniet van de vele voordelen die deze geavanceerde lenzen te bieden hebben.

Geschiktheid en Veelvoorkomende Vragen

Zijn siliconen hydrogel contactlenzen geschikt voor iedereen?

Ja, de meeste mensen kunnen profiteren van het dragen van siliconen hydrogel lenzen, ongeacht hun leeftijd of oogcorrectie. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan sterktes en opties, waaronder daglenzen en maandlenzen.

Kunnen mensen met astigmatisme of presbyopie siliconen hydrogel contactlenzen dragen?

Ja, er zijn siliconen hydrogel lenzen beschikbaar in torische opties voor astigmatisme, zoals Dailies AquaComfort Plus Toric en multifocale opties voor presbyopie, zoals Dailies AquaComfort Plus Multifocal.

Hoe maak ik de overgang naar siliconen hydrogel lenzen?

Als je overweegt om over te stappen naar siliconen hydrogel contactlenzen, raden we je aan om contact op te nemen met je opticien voor een consult en passende aanbevelingen. Ook kun je advies en informatie vinden in onze andere blogposts, zoals contactlenzen voor beginners.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 • Contactlens Expert: Hallo ik ben de Contactlenzen Bot van Onlinecontactlenzen.nl. ik weet alles over contactlenzen dus stel mij uw vraag

aan het typen ...
Online Contactlenzen
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken