Waarom is de lenssterkte van contactlenzen anders dan die van een bril ?

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

De lenssterkte van contactlenzen kan anders zijn dan die van een bril om een aantal redenen. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren die de verschillen in lenssterkte tussen contactlenzen en brillen kunnen verklaren:

  1. Afstand tot het oog: Contactlenzen worden direct op het oog geplaatst, terwijl brillenglazen op enige afstand van het oog zitten (meestal ongeveer 12-14 millimeter). Deze afstandsverschillen kunnen invloed hebben op de lenssterkte, omdat de lichtstralen in verschillende mate worden gebroken wanneer ze door een lens gaan die dichter bij of verder van het oog is geplaatst.
  2. Lensvorm: Contactlenzen hebben meestal een andere vorm dan brillenglazen. Contactlenzen zijn ontworpen om de vorm van het oog te volgen en zijn daardoor meestal dunner en meer gebogen. Brillenglazen daarentegen hebben een plattere vorm. Deze verschil in vorm kan ook de lenssterkte beïnvloeden.
  3. Materiaal: Contactlenzen en brillenglazen zijn vaak gemaakt van verschillende materialen, die elk hun eigen brekingsindex hebben. De brekingsindex beïnvloedt hoeveel een lens lichtstralen breekt en kan dus een verschil maken in de benodigde lenssterkte.
  4. Astigmatisme: In sommige gevallen kan de aanwezigheid van astigmatisme invloed hebben op de lenssterkte van contactlenzen in vergelijking met brillen. Astigmatisme kan worden gecorrigeerd met speciale torische contactlenzen, die een andere lenssterkte en/of asrichting kunnen hebben dan brillenglazen.
  5. Praktische overwegingen: Er kunnen ook praktische redenen zijn waarom de lenssterkte van contactlenzen en brillen enigszins kunnen variëren. Bijvoorbeeld, een persoon met een hoge lenssterkte kan merken dat het dragen van een bril leidt tot dikkere, zwaardere glazen. In dergelijke gevallen kan een opticien aanraden om over te stappen op contactlenzen met een iets andere lenssterkte om het draagcomfort te verbeteren.

Al deze factoren kunnen ertoe leiden dat de lenssterkte van contactlenzen en brillen enigszins verschilt. Het is belangrijk om een opticien te raadplegen bij het kiezen van de juiste lenssterkte voor zowel contactlenzen als brillen, omdat zij het beste advies kunnen geven op basis van uw specifieke behoeften en situatie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

  • Contactlens Expert: Hallo ik ben de Contactlenzen Bot van Onlinecontactlenzen.nl. ik weet alles over contactlenzen dus stel mij uw vraag

aan het typen ...
Online Contactlenzen
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken